Het internet van de dingen misschien niet wat je hoopt voor

Neem een ​​kijkje op deze grafiek. Het toont de zoekresultaten van Google trends voor de term ‘internet of things’, aka “internet van de dingen”. Dat blip aan het eind lijn staat met CES -, het omslagpunt waarop plotseling het over “internet van de dingen” werd immens modieus.

CES kan zijn begonnen het vliegwiel spinnen, maar het was, de verwerving van Google’s Nest, dat opgebouwd voldoende momentum, zodat de hele ivd ding niet kan stoppen voor jaren.

Maar er is een probleem met het internet van de dingen, en het is bekwaam samengevat door internet satiristen Joy of Tech

Joy of Tech riff toetsen in een aantal online chatter dat gebeurde na Google’s aankondiging over vertrouwen en privacy. In wezen, terwijl mensen waren over het algemeen koel met vertrouwen oprichters Nest met privégegevens over hun huis, ze waren niet over het algemeen koel met vertrouwen Google.

In dit scenario, kunt u denken aan iemand die over het algemeen zou te vertrouwen? Microsoft? Appel? Facebook? Ze hebben allemaal hun eigen agenda als het gaat om persoonsgegevens. Echt, ze hebben dezelfde agenda, namelijk dat om hun enorme investeringen in technologie te realiseren, hebben ze een of andere manier aan u om te zetten in een soort van activa.

Het internet van de dingen zal voornamelijk bestaan ​​uit machines praten met elkaar, met de computer verbonden mensen observeren, analyseren en handelen naar de resulterende explosie ‘big data’. Hier is hoe de volgende internet revolutie is het vormgeven up.

Om dat te doen, hebben ze om te beginnen met “close up”, waarmee ik bedoel “te worden minder open”. Als bedrijven minder open geworden, worden ze minder vertrouwd, en we krijgen dit effect dat we zien met Google en Nest.

Google is voor mij de meest fascinerende van de “hypercompanies” die onze industrie te rijden op dit moment. Wat Google lijken te doen is proberen te begrijpen en te veranderen de samenleving door middel van hun producten. Persoonlijk geloof ik dat hun motto “do not be evil”, zelfs als het niet zo vreemd lijkt on-the-money in 2014 dat het gemakkelijk is om te geloven dat zijn oorsprong was het een tijd reist Brin sturen het terug om zich van een aantal verre toekomst hoofd af vele, vele PR problemen.

Om de maatschappij te veranderen hoewel Google heeft op het gedrag van de individuen die deel uitmaken van de samenleving te veranderen. En alleen zij manier kunnen ze dit doen is door “het uitrekken” het gedrag van hun gebruikers door hen instrumenten die anders dan die ze hadden voordat geven.

Het ziet er gewoon ‘het kwaad’ omdat niemand, inclusief de Google engineerings, echt begrijpt de maatschappelijke impact van hun producten voordat ze uiteindelijk in de markt.

Ivd kan heel eenvoudig worden opgevat als apparaten die niet directe interactie opeisen. Wearables past mooi in dit ivd definitie. Dingen zoals Fitbit en Pebble hangen rond en krijgen gerommeld met af en toe, maar grotendeels gewoon; doen hun werk op de achtergrond. Nest is als dit ook.

Het pad van evolutie naar ivd volgt netjes de weg van de post-PC. Ivd werkt omdat je geen behoefte aan een PC opknoping rond als een oversized dongle net voor het configureren en tekenen gegevens off van deze apparaten. Ze vinden een netwerk – een of andere manier – en worden geconfigureerd via een app. Gegevens van het internet van de dingen apparaat wordt opgezogen in de cloud. Het is een zeer lage druk, en zeer eenvoudig.

Vijf jaar tot het internet van de dingen aankomt? Daarom hoop ik dat het veel, veel langer; 2015 security voorspellingen: ivd aanvallen cloud inbreuken en ransomware sluiten; ivd boom signalen mogelijk netwerkcapaciteit overbelasting: IDC

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Het probleem dat we nu geconfronteerd is dat het internet waarin ivd wordt geboren is filosofisch heel anders op het internet, waarin het web is geboren.

Het internet van de twintig-plus jaren geleden en vóór was een plaats van vrije liefde en open standaarden. Zij kwamen allemaal uit de academische wereld, waar commerciële druk laag waren. Zoals we in het tijdperk waar internet-connectiviteit op pc’s was de norm verplaatst – ik meestal neem dit verband te houden met de introductie van Windows 95 – wat we als samenleving met het internet heeft gedaan is een ongemakkelijke relatie met deze “gratis had liefde “, uncommercial filosofie.

Bijvoorbeeld, we weten allemaal dat je kunt een hele lading van inhoud te lezen online zonder te betalen. Dat is een gevolg van de filosofie dat informatie moet vrij zijn, die zelf afkomstig is van invloed op de academische internet. Die mensen die inhoud produceren hebben gehad om te leren hoe om te werken rond de beperking van deze deze filosofie met het oog op een zekere mate van commerciële realisme toe te voegen.

Om het anders te zeggen, als je begonnen met het internet en web vanuit het niets de invoering van de commerciële eisen van producenten van inhoud eerst te bouwen, zou je niet bouwen alsof het is gebouwd.

Als we beginnen met het internet van de dingen te bouwen, iedereen die weet dat alles wat ze doen is vooral een commerciële onderneming. Pebble willen smartwatches verkopen. Fitbit wilt verkopen … Fitbits. Google wil flashy thermostaten en rookmelders te verkopen.

Nou, dat is niet waar. Pebble willen hun smartwatches, niet Samsungs verkopen. Fitbit niet wil verkopen Nike + Fuelbands, en ga zo maar door.

En dat is waar de spanning binnenkomt, want als je een Pebble in 1995 gebouwd had u waarschijnlijk zou hebben het allemaal open standaarden gemaakt en wijd open en transparant, en allemaal mooi en vrije liefde, omdat het internet was een niet-commerciële toestand.

Om ivd biedt, het internet is niet een veerkrachtig netwerk op basis van open standaarden, het internet is een handige substraat dat fungeert als een hulpmiddel om een ​​bepaalde leverancier ivd apparaten tot cloud een bepaalde leverancier. Dat is fundamenteel verschillend – het is een filosofie worden allereerst gesloten.

Een andere manier om te kijken naar dit is dat er een inherente omgekeerde relatie tussen “geld” en “open”. In het bijzonder, hoe meer geld je wilt uit van een technologie bedrijf te nemen, hoe minder geopend kan worden.

Dat is nu allemaal te maken met schaal. Om levensvatbaar bedrijf te zijn moet je giet er een enorme hoeveelheid geld om een ​​zinvolle aantal gebruikers (overname) te krijgen, en als je dat gedaan hebt het laatste wat je wilt doen is om hen (retentie) verliezen.

Beide van deze activiteiten betekenen traditionele marketing uitgaven, en dat betekent dat het rijden potentiële klanten naar je value proposition en houden ze daar.

We zien dit vandaag de dag met zaken als Google+ niet hebben van een goede API. Als Google die was gebouwd in 2001, zou het wijd open zijn geweest. Dat is slechts één voorbeeld van hoe we vooruit gaan, de dingen op grote schaal zullen meer gesloten worden.

Terwijl ik denk dat het internet van de dingen gaat enorm, en leuk, en waardevol te zijn, ik denk ook dat het niet iets als een open internet kijken. We zullen coole dingen, maar ze zullen allemaal weg in een gesloten, bedrijfseigen mode worden verzuilde.

Schande.

Wat denk je? Plaats een reactie, of praten met mij op Twitter: @mbrit.

Joy of Tech cartoon gebruikt met vriendelijke toestemming

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie