? Billion-Dollar ASX debuut voor WiseTech Global

Cloud-based logistieke software firma WiseTech Global maakte zijn debuut maandag op de Australian Securities Exchange (ASX), de lancering met een initiële marktwaarde gewoon verlegen van een miljard dollar op AU $ 974.000.000.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

Binnen enkele uren debuut, WiseTech aandelen steeg bijna 10 procent, het hardnekkig de zwakke trend in de bredere aandelenmarkt.

Het bedrijf verhoogde AU $ 167.600.000 in het IPO door een combinatie van een sell-down door de bestaande aandeelhouders en een uitgifte van nieuwe aandelen verkocht tegen AU $ 3,35 per stuk.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Echter, binnen twee uur na haar debuut ASX aandelen WiseTech’s steeg zo hoog als AU $ 3,67. Bij 1321 AEST, de voorraad was nog steeds 32 cent – of 9,55 procent – aan de AU $ 3,67 mark, met meer dan 2,6 miljoen aandelen veranderende handen op de beurs.

Met een marktwaarde in de buurt van AU $ 1000000000, Wisetech heeft verwachte omzet van AU $ 102.000.000 en AU $ 13 miljoen nettowinst over het boekjaar 2016. Vooruitblikkend, voor het boekjaar 2017, WiseTech verwacht winst op AU $ 26.100.000, op een omzet van AU $ 135.000.000.

WiseTech Global werd opgericht in Sydney in 1994, met een missie om de internationale logistieke sector leiden in technologische innovatie.

Onze missie is om de wereld te veranderen door het creëren van baanbrekende producten dat degenen die eigenaar zijn, maken machtigen, en bedienen van de supply chains van de wereld “, zegt het bedrijf op haar website.” We streven ernaar om producten die bekend staan ​​om hun productiviteit, functioneel te maken diepte, data-integratie, naleving van de regelgeving, de wereldwijde vermogen, en de waarde.

Oprichter en chief executive Richard White behoudt een geschatte 50 procent van de aandelen in het bedrijf dat software-oplossingen levert aan de wereldwijde logistieke sector en beschikt over 6.000 klanten in meer dan 100 landen, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, China en de Verenigde Staten.

WiseTech is het nieuwste bedrijf in een reeks van home-grown miljard dollar technologie bedrijven die in het buitenland hebben uitgebreid.

Cloud accounting en boekhouding software provider MYOB vorig jaar terug naar de openbare handel mei, na een bijna zes jaar afwezigheid.

Na de beursgang, MYOB beweerde een marktkapitalisatie van AU $ 2130000000, met zijn vorige eigenaar Verenigde Staten gevestigde private asset management bedrijf Bain Capital, met behoud van een controlerend 57 procent van de aandelen in het bedrijf.

Enterprise software bedrijf Atlassian onlangs ook had zijn IPO, maar de voormalige Sydney startup heeft haar activiteiten in het buitenland, wat resulteerde in de grootste ooit drijven van een Australisch bedrijf in de Verenigde Staten.

Voorafgaand aan de Nasdaq notering, Atlassian werd gewaardeerd op AU $ 5600000000, maar de zwaar overtekend IPO zag de tech bedrijf bereiken een AU $ 6010000000 waardering.

Binnen de eerste 24 uur na de beursgang, Atlassian’s aandelen steeg met 32 ​​procent, debuteert op $ 27,67 en een piek op $ 28,50 voor het sluiten op $ 27,78. Het bedrijf, waarvan de slotkoers van het aandeel zet de marktwaarde van bijna AU $ 8000000000.

AAP.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen