? Apple klaagt Ericsson via LTE patenten, Ericsson klaagt terug

Het mislukken van de onderhandelingen tussen Apple en Ericsson meer dan wat een eerlijke prijs voor het Zweedse bedrijf de LTE patenten ziet nu het paar naar uit in twee verschillende rechtbanken in de Verenigde Staten.

Apple deze week aangeklaagd Ericsson, beweert het bedrijf LTE patenten zijn niet essentieel voor draadloze standaarden industrie en dat het Zweedse bedrijf is veeleisend buitensporige royalty’s voor het gebruik ervan.

Apple claimt Ericsson wil royalties voor zijn LTE patenten dat een percentage van de prijs van de smartphone of tablet dat het gebruik van hen maakt zijn, Reuters gemeld op woensdag. Apple zegt in zijn pak dat royalty’s moet worden beperkt tot de waarde van de chip, waar tech gebruik van het octrooi wordt gekenmerkt.

Apple heeft een patent dat de weg zou kunnen leiden tot een volledig flexibel iPhone die daadwerkelijk is gebouwd om te buigen in je zak verleend.

Apple heeft de rechtbank gevraagd om een ​​redelijke royalty tarief vast te stellen wanneer hij vaststelt dat Ericsson’s patenten zijn inderdaad normen-essentiële en dat Apple hen heeft geschonden.

suit Apple’s werd ingediend in de United States District Court voor het noordelijke district van Californië op maandag.

Ericsson op woensdag diende zijn eigen klacht in de United States District Court voor het Eastern District van Texas. De rechtbank staat bekend als een geliefde locatie voor octrooi kostuums zijn, maar het gebied is ook de thuishaven van Ericsson’s Amerikaanse hoofdkantoor.

Het bedrijf heeft de rechtbank gevraagd om te beslissen of haar wereldwijde licentie-aanbod om Apple voor het gebruik van de standaard essentiële octrooien is gebaseerd op eerlijke, redelijke en niet-discriminerende (FRAND) termen.

Xiaomi een van de vele bedrijven aangeklaagd door Ericsson, Ericsson stopt modem bedrijf, snijdt 1000 banen; Ericsson Tasmanian noodcommunicatie upgraden

Apple heeft royalties betaald aan Ericsson sinds 2008 voor de betwiste patenten, meldde Reuters.

Ericsson zegt dat haar wereldwijde licentieovereenkomst met Apple is inmiddels verlopen en dat na twee jaar onderhandelen, Apple heeft geweigerd om een ​​nieuwe licentie te nemen op de FRAND voorwaarden bood.

Ericsson opgemerkt dat betalingen van Apple onder de oude overeenkomst zal verschijnen in het vierde kwartaal van 2014 de intellectuele eigendom inkomsten.

“Ons doel is om een ​​wederzijds voordelige oplossing met Apple te bereiken. Ze hebben een gewaardeerde partner al jaren en we hopen dat de samenwerking voort te zetten,” Kasim Alfalahi, chief intellectuele eigendom officer bij Ericsson, gezegd.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Wij zijn van mening dat het redelijk is om een ​​billijke vergoeding van bedrijven die profiteren van de ontwikkeling die we in de loop van de afgelopen 30 jaar hebben gedaan te krijgen.

Ericsson was één van de vijf bedrijven samen met Apple en Microsoft dat de Rockstar consortium gesteund, die Google in 2011. overboden voor meer dan 6000 Nortel patenten afgelopen maand Rockstar onlangs verkocht 4.000 van hen om RPX Corp voor $ 900 miljoen, maar de groep wordt verondersteld te hebben de hoogste waarde octrooien behouden, meldde Reuters.

Het Zweedse bedrijf heeft ook een licentie duizenden octrooien en octrooiaanvragen voor niet-praktiserende entiteit Unwired Planet, een bedrijf dat past tegen Apple, BlackBerry en Google had ingediend.

Ericsson

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Apple patenten telefoon, waar buigen is een functie, niet een fout