WWDC 2013: Aankondiging recap (Mavericks, iOS 7, iTunes Radio, en nieuwe Macs)

Apple gebruikt zijn keynote-sessie op de WWDC 2013 tot een hoop nieuwe software en hardware aan te kondigen. Hier is wat je moet weten over de aankondigingen van vandaag

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

OS X Mavericks

Apple liep uit kat namen dus overgestapt naamconventies naar oriëntatiepunten Californië voor haar belangrijkste besturingssysteem releases en OS X “Mavericks” is de eerste. De nieuwste versie van het Mac-besturingssysteem is het gevolg in het najaar en richt zich op een betere levensduur van de batterij en het reactievermogen. Het beschikt over meer dan 200 nieuwe functies, waaronder een met tabbladen Finder, Tags en sterk verbeterde meerdere beeldschermen ondersteuning. Zoals verwacht, Mavericks is beslist platter in het ontwerp, zoals blijkt uit de bijgewerkte kalender app die de leer en papier metafoor heeft gedumpt voor een meer eenvoudige en schone ontwerp.

Opvallende kenmerken: Kalender is nu locatie, reistijd, weer op de hoogte en voegt de plaatselijke weersomstandigheden en de reistijd naar de agenda van evenementen. Safari is veel sneller en wordt geleverd met een aantal handige sidebar verbeteringen aan bladwijzers, literatuurlijsten en Shared Links. Een nieuwe speciale Maps applicatie is voorzien van bladwijzers, real-time verkeersinformatie en met één klik naar iOS. Een verrassende omissie is vol Siri ondersteuning. U kunt lezen over de nieuwe functies van het OS X Mavericks voorbeeldpagina en in het persbericht.

iOS 7

De meest verwachte software aankondiging was iOS 7, de volgende grote release van het besturingssysteem dat de bevoegdheden van de iPhone en iPad. Nieuwe functies zijn onder Control Center, iTunes Radio, AirDrop en belangrijke updates voor Notification Center, Multitasking, Siri, Camera, Foto’s en Safari. Net als Mavericks, iOS kreeg de flat behandeling, maar nog meer dramatisch. De hele OS heeft een meer ingetogen en subtiele uitstraling en alle van de Apple-iconen zijn eenvoudiger en schoner.

Opvallende kenmerken: Control Center biedt een slide-up dienblad met snelle toegang tot AirPort, Bluetooth, helderheid, muziek, AirDrop, AirPlay en een welkome ingebouwde zaklamp. Meldingen Multitasking en de Camera-app zijn sterk verbeterd, maar de show stealer is iTunes Radio, dat gratis is advertentie-ondersteunde Internet radio. De kicker is dat iRadio is ad-vrij voor iTunes Match abonnees (die kost $ 25 per jaar) – een leuke verrassing. U kunt lezen over de nieuwe functies op het iOS-7 voorbeeldpagina en in het persbericht.

MacBook Air

Op de hardware front, Apple gebruikt WWDC om verfrist MacBook Air laptops aan te kondigen op basis van Intel’s nieuwste Haswell processors, 802.11ac WiFi-PCIe gebaseerde flash-opslag is dat tot 45 procent sneller dan de vorige generatie (het naderen van 800 Mbps in het begin van benchmarks ). De beste eigenschap van de nieuwe MBA’s is de hele dag levensduur van de batterij. De nieuwe 13-inch MacBook Air krijgt tot 12 uur levensduur van de batterij en de 11-inch MacBook Air levert tot 9 uur van de levensduur van de batterij. De 11-inch modellen met het dubbele van de opslag en de 13-inch modellen beginnen bij een nieuwe lagere prijs van $ 1.099. U kunt lezen over de nieuwe functies op de MacBook Air productpagina en in het persbericht.

Mac Pro

Aangekondigd als een ‘sneak peek in de toekomst van de Pro desktop “de nieuwe Mac Pro is slechts een achtste van het volume van de vorige Mac Pro (9,9 duim lang, 6,6 cm in diameter). De nieuwe Apple toren (of moet ik zeggen cilinder?) Is voorzien van een nieuwe uniforme thermische kern, met drie logica platen op een driehoekig heatsink met een ventilator aan de bovenkant gemonteerd. Hardware-wise de nieuwe Mac Pro is voorzien van een nieuwe generatie Intel Xeon E5-chipset met maximaal 12 cores rekenkracht, 2.5x snellere dual workstation AMD FirePro GPU’s (4096 stream processors, 384-bit geheugen bussen, 528 GBps totale bandbreedte) en 2,5x sneller flash-opslag (PCIe controller, 1,25 GBps leest, 1,0 GBps schrijft).

Het beschikt ook 2x sneller ECC-geheugen (1866MHz DDR3, vier-kanaals controller, 60 GBps bandbreedte) en 4K video-ondersteuning (meerdere streams, ondersteund op elke poort, drie gelijktijdige displays). De nieuwe Mac Pro wordt geleverd met een ton van de poorten op de backplane, waaronder zes Thunderbolt 2 poorten gedreven door drie controllers (20 Gbps doorvoersnelheid, 6 apparaten per poort, backwards compatible), vier USB 3-poorten, twee Gigabit Ethernet, en een HDMI 1.4-poort.

Apple zei dat de volgende generatie Mac Pro komt “later dit jaar”, en dat het is ontworpen en geassembleerd in de Verenigde Staten. U kunt lezen over de nieuwe functies van de Mac Pro productpagina en in het persbericht.

En er was meer ook. Stay tuned voor meer updates en analyse van deze week op de Apple Core.

Wat was je favoriete WWDC aankondiging?

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade