SAP TechEd: Een blik op de nieuwe ‘Cloud voor Analytics’ platform

nieuwe platform van SAP voor BI, planning en predictive analytics belooft eenvoud en samenhang, maar het zal een nieuwe start voor BusinessObjects of Lumira klanten op zoek te gaan naar deze nieuwe cloud nodig.

SAP kan wijzen op veel voordelen in het opbouwen van Cloud voor Google Analytics, is het nieuwe cloud-gebaseerde BI, analytics en planning platform, vanuit het niets, maar een nadeel is dat BusinessObjects en Lumira klanten niet in staat zal zijn om dashboards of rapporten die momenteel worden gebruikt in de gebouwen te brengen in deze nieuwe cloud.

Voordat ik dit nadeel te krijgen, laten we bekijken alles wat er te graag over SAP Cloud Voor Analytics. Om te beginnen zal het onder meer onderdelen voor BI (betekenis rapportage, dashboards, data-discovery en visualisatie), business planning, predictive analytics en, uiteindelijk, governance, risk en compliance (GRC). Het uitgangspunt voor de wolk voor Analytics was Cloud voor Planning, de budgettering en planning applicatie die vorig jaar gebouwd op het HANA Cloud Platform. Geen verrassing dus dat de planning component van de wolk voor Analytics, omgedoopt tot “SAP Cloud voor Google Analytics voor Planning,” is per direct beschikbaar.

SAP Cloud voor Analytics omvat componenten voor data-discovery en visualisatie, planning en predictive analytics.

Voor de rest van het platform, de BI-component, die is gebaseerd op en vervangt SAP Lumira Cloud, zal naar verwachting zo spoedig volgende maand (en zeker einde van het jaar) beschikbaar zijn. De Predictive Analytics-component wordt verwacht te zien zijn in de eerste helft van volgend jaar (idealiter door Sapphire). De GRC component niet op een harde tijdlijn toch, dus er is sprake van de invoering van de eerste risico-analyse mogelijkheden binnen de andere onderdelen van het platform.

De voordelen van Cloud voor Analytics beginnen met het hebben van BI, predictive analytics en de planning van alle op een enkel platform – een unieke combinatie in de cloud. SAP is ook veelbelovend consistente en moderne gebruikersinterfaces die eenvoudig en intu├»tief voor zakelijke gebruikers zullen zijn. Pricewise SAP houdt vast aan de Lumira Cloud freemium aanpak, te beginnen met een gratis, basic BI-dienst voor zijn afstuderen om meer robuuste, betaalde niveaus van dienstverlening die beginnen bij $ 25 per gebruiker, per maand. Power-user licenties verspreid over meerdere componenten en met de meest geavanceerde mogelijkheden zal boven uit op meer dan $ 1.000 per gebruiker, per maand.

Van wat ik heb gezien, het nieuwe platform zorgt voor een strak design met veel data-visualisatie-elementen. Op snelheid en prestaties, Wolk voor Analytics draait op de in-memory HANA Cloud Platform, dus verwacht een snelle, in-memory prestaties.

Op TechEd, SAP executives benadrukte dat BusinessObjects en Lumira Server en Desktop Lumira niet weg gaan. Er is een stappenplan van nieuwe releases en geplande vernieuwingen voor al deze producten. Anticiperen op hybride implementatie scenario’s, SAP zegt Cloud voor Google Analytics in staat om te profiteren van de bestaande BW, Lumira en BusinessObjects data en metadata, evenals BusinessObjects universes zal zijn. Er is ook bi-directionele integratie tussen de wolk voor Analytics van Planning en SAP Budgettering, Planning and Consolidation (BPC). In een ander extraatje, zal Cloud voor Google Analytics in staat zijn om toegang te krijgen tot on-premises S / 4HANA en BW gegevens zonder replicatie.

Als voor dat een nadeel, klanten die BusinessObjects en Lumira op locatie zal moeten dashboards en rapporten die ze hebben opgebouwd in lokale implementaties als ze willen om ze te draaien op Cloud voor Analytics herbouwen. U kunt dezelfde data, metadata en Universa gebruiken, maar rapporten en dashboards zal niet migreren naar deze HANA-based platform. Zoals is al lang het geval is geweest, je nog steeds de private cloud-optie en uitvoeren van BusinessObjects en Lumira Server implementaties migreren als gehoste, managed services. Maar dat is niet het soort van agile, multi-tenant, altijd-current cloud service dat veel klanten op zoek bent.

SAP maakte een bewuste keuze om te beginnen met een schone lei. We hebben nog niet gezien alle componenten van het platform, maar het zal een voordeel kunnen zijn indien het voldoet aan de verwachtingen op consistentie, gebruiksgemak en-geheugenprestaties. Het is een goede pasvorm voor klanten als ze goed het verlaten van de erfenis dashboards en rapporten op locatie tijdens de bouw van nieuwe rapportages, dashboards en applicaties in de cloud. En deze aanpak is ook logisch als je het nemen van een dag-forward benadering, waarbij nieuwe dashboards, rapportages en analytische gebruikt centrum rond nieuwe cloud-gebaseerde applicaties en gegevensbronnen.

We duiken in, waar ivd de grootste impact en wat het betekent voor de toekomst van big data analytics zal hebben.

Als je honderden (of duizenden) van dashboards en rapporten, zoals veel SAP BusinessObjects klanten te doen, en je wilt ze te nemen in de cloud, managed services zijn de enige praktische optie. Veel BusinessObjects klanten zijn klaar om te laten gaan van de oude inhoud en beginnen vanaf nul, maar deze beperking betekent dat derden cloud opties zo gemakkelijk te omarmen als Cloud voor Analytics kan zijn. Tikken bestaande datasets en metadata is niet het moeilijkste deel van het veranderen van BI-tools en platformen.

Het goede nieuws voor de klant is dat er een wereld van nieuwe BI en analytics opties in de cloud. Amazon kondigde twee weken geleden dat het springen in met QuickSight. Salesforce heeft vernieuwd en zet een tweede druk in Salesforce Wave. Microsoft neemt gestaag toe te voegen opties en mogelijkheden om macht BI. Tableau en Qlik bewegen agressiever in de cloud. En volgende week zullen we nieuwe analyses en BI-cloud-services van zowel IBM en Oracle te zien. We zijn duidelijk zien tal van innovatie en de verse concurrentie, en die moeten helpen houden de prijzen concurrerend.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

MyPOV op SAP Cloud voor Analytics

Research Report: Inside SAP Lumira met Predictive Analytics 2.0