Red Hat ruimt haar software-defined opslagmogelijkheden

Als je een beetje verward over Red Hat ‘s open-source, software-defined opbergmogelijkheden in het verleden, kan niemand je kwalijk nemen. Aan de ene kant was er inktank Ceph Enterprise, een gedistribueerd object op te slaan en het bestandssysteem. Aan de andere was Red Hat Storage Server die de Gluster, een multi-protocol, scale-out file-systeem dat kan omgaan met petabytes aan data ingezet. Dus, hoe denkt u beslissen welke is voor u? Red Hat’s proberen om de opslag portfolio een beetje duidelijker te maken.

In de eerste plaats is het bedrijf hernoemen inktank Ceph Enterprise om Red Hat Ceph Opslag en Red Hat Storage Server Red Hat Gluster Storage. Dit is niet alleen een rebranding. In het geval van Red Hat Ceph opslag, Red Hat stelt dat het programma nu is gegaan door Red Hat’s kwaliteit technische processen en is nu een volledig ondersteunde Red Hat-oplossing.

Beide programma’s zijn open-source, scale-out-software-defined storage-oplossingen die draaien op grondstoffen hardware en hebben duurzame, programmeerbare architecturen. Elke kamer is geoptimaliseerd voor verschillende enterprise workloads. Red Hat Gluster Storage is zeer geschikt voor enterprise virtualisatie, analytics en enterprise synchroniseren en delen workloads. Red Hat Ceph Storage is beter geschikt voor cloud-infrastructuur workloads, zoals OpenStack en Amazon Web Services. U kunt gebruik maken hetzij voor archivering en rich media workloads.

Beide zijn ook nog steeds werkt-in-progress. Terwijl Gluster is meer volwassen, zijn de ontwikkelaars klaar om Gluster 3.7 vrij te geven met een betere kleine-bestand prestaties, SELinux integratie, en een broodnodige gemeenschappelijk kader voor het beheer van veel daemons Gluster’s.

Zoals voor Ceph, terwijl het blok en object op te slaan systeem goed werkt, zijn POSIX file-interface, CephFS, heeft veel meer polijsten voordat het echt klaar is voor implementatie. Let wel, als John Spray, een Red Hat senior software engineer zei onlangs in Vault, de Linux Foundation storage-top, “Sommige mensen maken al gebruik van deze in de productie, we zijn doodsbang van deze Het is echt nog niet klaar.”. Toch Spray voortgezet, dit “is een gemengde zegen omdat terwijl het is een beetje eng, krijgen we echt nuttige feedback en het testen van die gebruikers.

In het bijzonder, omdat de bouwgrond staten, “CephFS ontbreekt momenteel een robuuste ‘fsck’ check en reparatie-functie. Wees voorzichtig bij het opslaan van belangrijke gegevens zoals de ramp recovery tools zijn nog in ontwikkeling.”

Dus, zal Red Hat uiteindelijk de twee samen te voegen? Dat lijkt niet te zijn in de werken.

Zoals Henry Baltazar, een senior analist bij Forrester Research, zei Carol Sliwa van SearchStorage afgelopen najaar, Red Hat’s “gaat twee platforms hebben in de nabije toekomst. Die zijn niet van plan om te fuseren. Gluster is zeker de opslag van bestanden type. Er zijn manieren waarop ze konden gebruiken dat Ceph kunnen aanvullen. Het blijft nog te bezien waar het zal liquideren 10 jaar vanaf nu. ”

Groeipijnen en al, met onze data-opslag eisen om de twee jaar een verdubbeling van zijn software-defined storage-programma’s gaan een zakelijke noodzaak. Als u niet wilt worden begraven door big data, Red Hat, met zijn dubbele data-opties voor opslag moet worden op uw technologie evaluatie lijst.

 verhalen

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

Zes business-class cloud storage services in één oogopslag; Toolkit: Het berekenen van tape back-up nodig heeft; Storage Problemen oplossen Stroomdiagram

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

10-terabyte harde schijf binnenkort naar een server in de buurt van u, De toekomst van de opslag: 2015 en daarna, De toekomst van Linux opslag; SUSE investeert in software-defined storage; Red Hat Storage Server 3: Niet uw gebruikelijke software-defined storage

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen