Handelsoorlog: Chinese zonne-exporteurs naar de Amerikaanse tarieven weerleggen

Chinese zonnepaneel makers smeden van allianties om de nieuw opgelegde strafheffingen te weerleggen van de uitvoer naar de Verenigde Staten, zoals het ministerie van Handel een nieuw tarief van meer dan 30% op 17 mei.

We hield een spoedvergadering in de ochtend van 18 mei na het horen van het nieuws, en we zijn nu in contact brengen en het mobiliseren van Chinese bedrijven om de tarieven te weerleggen “, zegt Gao Hongling, adjunct-secretaris-generaal van de China Photovoltaic Industry Alliance.” We blijven optimistisch, omdat we met succes neergehaald het tarief tot 2,9% -4,73% als de Amerikaanse Commerce Department van de tarieven op onze zonnecellen in maart.

Chinese bedrijven moeten samen te komen en goed gebruik maken van de komende maanden zal worden voorbereid voor de weerlegging “, zegt Zhang Jianping van het Chinese Nationale Ontwikkeling en Hervorming Commissie.” We moeten bewijzen aan de Amerikaanse overheid dat we niet export cut -prijs zonne-producten, hetzij door overheidssubsidie ​​of storten. De bedrijven moeten de krachten te bundelen door middel van strategische allianties en comités.

Chinese zonne-penal stegen meer dan 70% in de periode 2008-2010, het is niet eerlijk om anti-dumping tarieven op te leggen aan deze producten, volgens Hij Weiwen, Office directeur van de China International Trade Study Center.

De tarieven kan ook averechts werken op de Amerikaanse economie, “zei hij.” Veel Chinese zonne-makers importeren grondstoffen en apparatuur uit de VS, de tarieven kon naar beneden de productie en de werkgelegenheid in de Verenigde Staten te brengen

Vorig jaar, China geïmporteerd 64,613.86 ton polysilicium, 17,476.32 ton, die kwam uit de VS, Chinese Douane statistieken shows.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze