? Zuid-Australische regering herstructureert zonder CIO

De Zuid-Australische ministerie van de Premier en het Kabinet (DPC) heeft een herstructurering waarbij de Chief Information Office is ontbonden en vervangen door digitale overheid ondergaan.

“Ik ben ervan overtuigd dat de hervormingen worden ondernomen om de structuren te veranderen, te vereenvoudigen en te verbeteren werkmethoden zal ervoor zorgen dat DPC is het best geplaatst om uit te blinken in de ondersteuning van de prioriteiten van de overheid ten behoeve van de bevolking van Zuid-Australië,” DPC chief executive Kym winter-Dewhirst zei in een interne e-mail die werd verspreid eind vorige week.

Als onderdeel van de reshape, heeft Zuid-Australische overheid CIO Brett Morris gedumpt, naast “een aantal bestaande executives”.

In de tussentijd zal Rick Seaman nemen van de directeur van Digital regering positie, voordat iemand officieel wordt benoemd. Anderen in acteren posities onder andere Spencer Briggs als chief technology officer, Anthony Mackay als directeur van het Shared Services SA, en Wayne Hunter als directeur van Services SA.

Chief operating officer Phil McMahon gerustgesteld dat ondanks de herstructurering, de directeur van Digital regering zal blijven van de overheid “digitale standaard” agenda, die is gericht op alle overheidsdiensten online gaan leiden.

“Onze toewijding aan het transformeren van onze online aanwezigheid en transacties ten behoeve van Zuid-Australiërs sterk blijft,” zei hij.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

Enterprise Software; TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie:? Bill Morrow, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent, innovatie, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek financieringsronde