Windows 9: Microsoft wordt geconfronteerd met vier enorme uitdagingen

Volgens de; geruchtenmolen, zal Microsoft de volgende grote release van Windows onthullen, met de codenaam ‘Threshold’, aan het einde van september, met een preview-versie beschikbaar voor het publiek kort na.

Slijp de lijn tussen bedrijven en consumenten Windows.

Bouw je implementatiestrategie met de hulp van deze 2014 Microsoft-product roadmap; gids Het bureaublad diehard’s aan het maken van Windows 8 werken als Windows 7, Microsoft Enterprise Primer op Dynamics ERP; IT Pro’s Survival Guide To Windows 7

We weten al een beetje over wat er zal worden in wat waarschijnlijk zal uiteindelijk worden opgeroepen Windows 9. Microsoft heeft officieel de terugkeer van het menu Start met een nieuw, modern design, evenals het vermogen van de mobiele (Metro-stijl) aangekondigd apps te draaien in vensters op het bureaublad van Windows. Meer recente geruchten suggereren dat, virtuele desktops, zal worden toegevoegd en Windows 8 handtekening charmes menu zal verdwijnen. Cortana, zou zelfs een verschijning.

Enterprise-klanten, die een hoge prijs betalen voor Windows-licenties, willen zo weinig verandering mogelijk te maken.

Ik heb veel discussie te lezen over de vraag of dit is Microsoft’s; laatste “big bang” Windows release. Voor zover ik mij betreft, werd die vraag bijna twee jaar geleden beantwoord. Die eer behoort tot Windows 8, die misschien ooit was de grootste big-bang release, de invoering van een geheel nieuwe app model en het opblazen van een groot deel van de user interface conventies die Windows-gebruikers eerder vanzelfsprekend.

In een wereld van big-bang releases, zou de Windows 8 feature set zijn bevroren als het verzonden. De vele nieuwe functies die aan Windows 8 toegevoegd in een reeks van updates in de afgelopen 18 maanden zou zijn opgeslagen voor ‘Threshold’, die op zijn beurt zou toen het schip volgend jaar bevroren zijn.

Hoewel het interessant om te kijken naar specifieke kenmerken die zullen worden in deze volgende release, dat is uiteindelijk een kortzichtige perspectief. Het is belangrijker om te kijken hoe die release zal evolueren (en een hoop, verbeteren) in de komende twee of drie jaar.

Dus, in plaats van de nadruk op de mogelijkheden, heb ik besloten om nul in op het grote probleem gebieden die deze nieuwe en gewijzigde functies moet worden ontworpen om op te lossen. In een enigszins chaotisch en steeds veranderende wereld gedomineerd door mobiele apparaten en online services, dit is wat ik hoop dat we zullen zien als Windows 9 evolueert.

Herinner me terug in 2001, toen Microsoft Unified het bedrijfsleven en de consument versies van Windows in Windows XP?

Dat was een goed idee op het moment. In dat pre-tablet, pre-smartphone periode was er effectief geen verschil tussen de hardware in een business pc en een consument PC.

Vandaag zijn er grote verschillen tussen bedrijven en consumenten apparaten, en de spanning tussen die twee markten verklaart een groot deel van de onrust die begon met de release van Windows 8 bijna twee jaar geleden.

U kunt de zakelijke markt niet negeren, maar je kunt niet veel innovatie op dit legacy bedrijf verwacht ook niet. Veel bedrijven kopen desktopcomputers om als single-purpose inrichtingen (in call centers of fabrieksvloeren, bijvoorbeeld). De meeste conventionele zakelijke laptops zijn met Office en een browser en weinig anders. Wanneer was de laatste keer dat je een gloednieuw desktop-programma of een nieuwe klasse van randapparatuur voor conventionele pc’s gezien? Alle innovatie gebeurt op mobiele apparaten, met software geleverd als applicaties en webservices.

En er is het probleem: Zakelijke klanten, die een hoge prijs betalen voor Windows-licenties, willen zo weinig verandering mogelijk te maken. De consument, voor wie Windows is een steeds kleiner deel van de kosten van een mobiel apparaat, willen dat de nieuwste functies en apps zonder de hoofdpijn van het beheer van de complexiteit van een pc.

Ik vermoed dat ergens in de komende jaren Microsoft zal hebben deze twee takken van de Windows lijn drift weer uit elkaar te laten. Dat is misschien de enige manier om conservatieve IT-professionals tevreden te houden terwijl het niet vertragen van het tempo van innovatie op de consument gerichte mobiele apparaten die toevallig Windows draaien zijn.

Meer dan een jaar voordat de definitieve versie van Windows 8, de toenmalige Windows baas Steven Sinofsky merkte op dat “in de nabije toekomst, de desktop zal blijven een belangrijke rol in het leven van veel mensen te spelen.” En zo beloofde hij, ” we gaan om het te verbeteren. ”

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Bijna twee jaar later, ondanks de toevoeging van, sommige desktop-vriendelijke kenmerken, is er nog meer ruimte om te verbeteren.

Dat betekent niet dat een grote investering in nieuwe functies of hulpprogramma’s voor de desktop. Evenmin dat het rippen van de echte verbeteringen die debuteerde in Windows 8 en slapping een Windows 7-interface pak op een Windows 8.1-kernel. Integendeel, het betekent meer verfijningen in de management tools en voortdurende usability verbeteringen in de overgangen tussen de klassieke desktop-elementen en de nieuwe moderne stukken van de gebruikerservaring.

Het doel? Om drastisch verhogen van het percentage van de Windows installed base die bereid zijn om hop op de huidige versie en blijf actueel zijn. Om dat te realiseren, heeft Microsoft op de bezwaren van de pc-gebruikers die anders zouden kunnen beslissen te blijven met de eerdere Windows 7, zelfs bij het naderen van de datum end-of-support in vijf jaar te verwijderen.

En dan zijn er twee zeer grote uitdagingen: de hoofdpijn van Internet Explorer en Google’s aandringen op het spelen hardball, die bespreek ik op de volgende pagina.

[Vervolg van de vorige pagina]

Microsoft heeft geschilderd gewaagd ontwerp slagen met Windows 8, maar de business impact blijft fel bediscussieerd. de website en elaptopcomputer.com hebben de onderneming en SMB perspectieven op Windows 8 gedekt vanuit vrijwel elke hoek.

Internet Explorer is de Rodney Dangerfield van browsers, krijgen geen respect helemaal van webontwikkelaars en ervaren Windows-gebruikers.

Die reputatie dateert jaar, naar het midden van het laatste decennium, toen Microsoft leek te geven over haar vlaggenschip browser en Windows Media Player na antitrust autoriteiten op twee continenten reusachtige nederzettingen over de koppelverkoop van deze producten gewonnen. Voor een korte tijd in 2009, Microsoft van plan om Windows 7 te verzenden zonder waaronder Internet Explorer helemaal niet, hoewel het bedrijf uiteindelijk teruggekomen op deze kwestie.

In een recente Reddit Ask Me Anything praatje, IE-ontwikkelaars grapte dat ze hadden, als het veranderen van de naam van de browser, als gevolg van de minder-dan-stellaire reputatie.

Maar het probleem is niet de naam. Het probleem is dat het web zelf. Microsoft blijft ondersteuning van IE 8 en 9, die een onaanvaardbare hoeveelheid van het hacken om goed te maken vereisen. Internet Explorer 11 is veel beter, maar sommige ontwikkelaars, door middel van goedaardige verwaarlozing of agressieve “schroef Microsoft” codering, pagina’s maken die niet goed in de nieuwste versie van Internet Explorer niet werken. In veel gevallen zou de problemen verdwijnen als de ontwikkelaars gewoon de pagina zou maken in een browser-neutrale manier.

Het helpt niet wanneer Microsoft de eigen site voor geregistreerde partners gooit deze foutmelding meer dan een jaar na Internet Explorer 11 is uitgebracht

Bezoekers moeten handmatig Microsoft.com een ​​Compatibiliteitsweergave lijst toe te voegen? Als Redmond’s marketeers kunnen niet eens hun eigen website voor zakelijke partners vast te stellen, waarom zouden ze verwachten van derden web-ontwikkelaars om de inspanning te leveren?

Zoals ik kan bevestigen uit eigen ervaring, Internet Explorer 11 voor Windows 8.1 levert, in grote lijnen, een heel goede ervaring. Maar er zijn en zullen blijven genoeg ruwe randen en onverenigbaarheden voor de meeste gebruikers rijden in de vaststelling van derden alternatieven plaats.

Microsoft kan chip weg op die onverenigbaarheden in de tijd en maak Internet Explorer een betere browser. Of het ooit kan overwinnen gehard negatieve perceptie van ontwikkelaars en power users is nog een open vraag. En als het niet kan, wat is plan B?

Ik redde de grootste uitdaging voor het laatst.

Google is de meest succesvolle uitgever van mobiele apps in de wereld, zoals Dan Frommer vermeld op Quartz onlangs. Google heeft 5 van de 10 meest populaire mobiele apps, zoals beoordeeld door Comscore gegevens, waaronder YouTube, Google Search, Google Maps en Gmail.

Van die apps, maar Google Search is alleen beschikbaar voor het Windows-platform, hetzij op Windows Phone of in de Windows Store voor pc’s met Windows 8.1 (en, binnenkort, Windows 9).

Dat is een enorm probleem voor Windows 8.1, die voortdurend wordt dinged door beoordelaars voor zijn gebrek aan native apps voor Gmail, YouTube en andere populaire Google-diensten. Op mobiele apparaten, tablets en laptops aangedreven door Windows, waaronder Microsofts eigen Surface-apparaten iedereen die is belegd in Google-services is waarschijnlijk worden gefrustreerd.

Uiteindelijk zal die frustratie hen leiden tot Google Chrome te installeren op hun Windows-pc. Dat is natuurlijk de reden voor Google’s onverzettelijkheid.

Google heeft niet de stimulans, noch de wens om samen te werken in een of andere manier met Microsoft. In feite, Google met opzet; verwijderd functies van de gratis versie van Gmail, kort na Windows 8 verscheept, het breken van Gmail ondersteuning in Microsoft’s Windows Mail-client en in Outlook 2013.

Google publiceert API voor interactie met haar diensten, maar; verbiedt ontwikkelaars van het gebruik van hen. “Voor volwaardige e-mail client access” om een ​​app te bouwen En Microsoft is speciaal uit reverse engineering services van Google verboden om zijn eigen first-party apps te bouwen, omdat het ontdekt toen het, probeerde een YouTube-app te bouwen, voor Windows Phone vorig jaar.

Ik weet niet zeker wat het antwoord is. Een Windows-specifieke versie van Chromium, minus Google’s bijhouden? Een virtuele machine die de Android Open Source Project vooraf ingevuld met sideloaded Google-apps?

Ironisch genoeg, met Google met een effectieve monopolie op zoeken (en search advertising) en Microsoft in de rol van de underdog in de mobiele platforms, misschien antitrust actie is het antwoord?

Nah, dat zal nooit gebeuren.

Dat is een vrij ontmoedigende lijst van uitdagingen voor Windows 9. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe Microsoft begint aan te pakken.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Het verbeteren van de desktop-ervaring.

Los het probleem met Internet Explorer.

Neutraliseren Google.