Verizon om AOL te kopen voor $ 4,4 miljard voor mobiele video, reclame

AOL’s huidige CEO Tim Armstrong blijft gehandhaafd;. Damon Dahlen, AOL

AOL lanceert Assist technische ondersteuning; Mixed bag voor Q1 Verizon’s; Verizon zet software-defined networking cursus

Verizon heeft plannen aangekondigd om te kopen mediaconcern AOL voor $ 4,4 miljard aangekondigd.

De deal, aangekondigd op dinsdag, ziet de telcoms reus aanbieden van $ 50 per aandeel voor AOL, waarvan de eigenschappen zijn onder andere de Huffington Post, TechCrunch en Engadget. Echter, de telecom gigant is meer geïnteresseerd in wat AOL kan brengen naar de tafel met content delivery.

“Verizon’s overname verder drijft haar LTE draadloze video en OTT (over-the-top video) strategie. De overeenkomst zal ook steunen en aan te sluiten op Verizon’s ivd (internet van dingen) platforms, het creëren van een groei platform van draadloze naar ivd voor consumenten en bedrijven , “aldus het bedrijf in een verklaring.

Volgens Verizon CEO Lowell McAdam C., de overname banden in het bedrijf de recente focus op inhoud en reclame. “AOL reclame-model lijn is met deze aanpak, en de reclame-platform biedt een belangrijk instrument voor ons om toekomstige inkomstenstromen te ontwikkelen,” zei hij.

De beste zakelijke leiders gebruiken tech als een van hun belangrijkste hefbomen voor innovatie en verandering te rijden. Hier is de wijsheid om het te laten gebeuren.

Voorafgaand aan de AOL bieden, was Verizon al bulking up zijn mobiele videodiensten, het kopen van Intel’s OnCue bedrijf eerder dit jaar. De telco zei dat het van plan is om zijn eigen mobiele video-service te starten later dit jaar, en vermoedelijk zal nu worden het toevoegen van AOL content aan dat aanbod. AOL is het maken van originele video voor een aantal jaren, vaak virale en reality-tv gebaseerde.

De deal wordt naar verwachting deze zomer te sluiten, in afwachting van goedkeuring.

huidige CEO van AOL Tim Armstrong blijft ter plaatse om de volledige dochteronderneming leiden na de overname is afgerond.

Voor het eerste kwartaal van dit jaar, AOL maakte een omzet van $ 625m, een stijging van zeven procent jaar op jaar, terwijl de winst daalde een procent naar $ 24m. AOL toegeschreven stijgende inkomsten groei in de reclame-business.

AOL begon het leven als een ISP selling toegang dial-up, en kondigde de fusie met Time Warner in 2000. Het paar later afgesplitst toen AOL werd afgesplitst als een apart bedrijf in 2009.

Lees verder

Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Smartphones; Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment, Apple, geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld