Unisys Australië nabs nieuwe MD van SAP

Global IT-dienstverlener Unisys vanochtend benoemd tot zeven jaar SAP veteraan David Barnes aan het hoofd van de ANZ operaties. Hij vervangt Steve Parker, die rustig de positie begin dit jaar overgelaten aan de chief operating officer bij concurrent Oakton geworden.

David Barnes, (Credit: Unisys)

Barnes zal leiding geven aan Unisys ‘Australië en Nieuw-Zeeland operaties. Daarvoor was hij SAP’s chief operating officer voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij heeft ook chief financial officer van verschillende SAP-afdelingen, waaronder Australië geweest.

Het nieuws komt als Unisys geconfronteerd met toenemende druk als gevolg van teruglopende inkomsten, die ‘s nachts heeft geleid tot het ontslag van haar wereldwijde chief executive, Joseph McGrath.

Sinds het vertrek Parker, werd Unisys ANZ geleid door haar Sydney gevestigde Azië-Pacific vice president en general manager Andrew Barkla. Barnes zal naar Barkla melden.

“[Barnes] zal de succesvolle strategie van zich te concentreren op de financiële dienstverlening, de publieke sector en het transport segmenten zoals te zien in het nieuwe business wint reeds bereikt in 2008, met inbegrip van een grote Australische bank blijven, Australia Post, ING Direct, NSW RailCorp en Vodafone, “zei Barkla vanochtend.

Lokaal heeft het bedrijf een aantal uitdagers voor haar activiteiten, met inbegrip van een oplevende Hewlett-Packard, die onlangs heeft gekocht EDS, en kleinere bedrijven als Oakton, UXC, SMS Management and Technology en ASG.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf