Smartphone diefstal bereikt pandemische proporties (en je bent een doel)

Wat is kleiner dan een boterham, ter waarde van honderden dollars, en gedragen door bijna iedereen? Als je “smartphone” geraden zou u recht op het geld. In feite is het de relatie tussen geld en smartphones die het probleem veroorzaakt.

Dragers zijn afwijzing van een technologische oplossing, zodat ze kunnen blijven shake down hun klanten voor miljarden dollars in de (diefstal) verzekeringspremies, -. San Francisco District Attorney

Zoals we allemaal weten, smartphones zijn klein, draagbaar, juweel-achtige, en vrij duur. Ze zijn zeer draagbaar en gemakkelijk doorverkocht. Deze eigenschappen maken ze ideaal doelstellingen voor criminelen, en degenen die smartphones ideaal doelstellingen dragen voor rovers.

iPhones, bijvoorbeeld, hebben een vorm van harde valuta te worden. Zoals BusinessWeek meldt, een iPhone gekocht hier in de VS voor $ 815 (inclusief BTW) is een waarde van ongeveer $ 1130 in Italië. Dat is een $ 315 winst op een legitieme aankoop. Met nummers uit de BusinessWeek verhaal, unlocked iPhone 5S apparaten kost ongeveer $ 700 gemiddeld in de VS en kan worden doorverkocht voor $ 971 (in Frankrijk) naar $ 1196 (in Brazilië).

Gaan terug tot 2009, hebben smartphones ook bijgedragen aan de financiering van terroristische organisaties. In deze vier jaar oude ministerie van Justitie aankondiging, werden terreurverdachten gevangen in een FBI steek proberen om gestolen smartphones die uiteindelijk zou worden witgewassen in de aankoop van “anti-luchtdoelraketten (FIM-92 Stingers) te kopen en samenzwering om machinegeweren bezitten (ongeveer 10.000 Colt M4 Karabijnen). ”

In een andere variant van criminele activiteiten, de staat California Department of Justice bureau van de procureur-generaal kondigde afgelopen maart dat ze aanklachten waren ingediend tegen een criminele ring handel in $ 4.000.000 ter waarde van smartphones. Hun plan was om daklozen en behoeftige mensen in te sturen vervoerders om smartphones te kopen tegen de gesubsidieerde rentevoet (zonder de intentie van het betalen van de maandelijkse kosten), en vervolgens verkopen de apparaten voor maar liefst tien keer de kosten in plaatsen als Hong Kong.

Onze eigen David Morgenstern wijst erop dat Apple Stores zijn ook een belangrijk doelwit voor smartphone diefstal. In december vorig jaar, hij, gedocumenteerd een koord van Apple Store overvallen.

Consumer Reports schat dat 1,6 miljoen smartphones werden gestolen in de Verenigde Staten in 2012. Gezien de ongelooflijke groei in de verkoop van smartphones 2012-2013, kunnen we verwachten dat dit aantal aanzienlijk hoger in het afgelopen jaar zijn geweest.

Terwijl dat statistiek alleen is verontrustend, waar de dingen echt beginnen op te vallen in het percentage van de criminele activiteit totale die gerelateerd is aan smartphones en smartphone diefstal. Volgens de FCC, zoals gerapporteerd door, bijna één op de drie overvallen betrekken smartphone diefstal. De helft van alle diefstallen in New York en San Francisco betrekken smartphone diefstal en in Oakland, Californië, dat aantal 75 procent bereikt.

Het verschil tussen een epidemie en een pandemie is de verspreiding van de ziekte. Terwijl een epidemie van invloed kan zijn op grote schaal deel van de bevolking, is dat de bevolking in het algemeen binnen een regionaal gebied. Als smartphone diefstallen werden opgesloten in het hoofdgebouw om, laten we zeggen, New York City, het zou een epidemie. Maar aangezien smartphone diefstal is nu een nationaal probleem (en een wereldwijd probleem), dat duwt het probleem in pandemische proporties.

En het is niet alleen diefstal. Zoals de Huffington Post meldt, kan smartphone diefstallen leiden tot moord. De auteur, Gerry Smith, wijst op het geval van Hwangbum Yang, een Koreaans-geboren immigrant die in de Bronx werd neergeschoten door een voor zijn iPhone. De vermeende moordenaar (het geval is in afwachting van het proces), één Dominick Davis, links Yang’s portefeuille op het lichaam, maar later vermeld in de telefoon te koop op Craigslist voor $ 400.

Rechtshandhaving en regeringsfunctionarissen hebben kennis van het probleem genomen en hebben een plan voor een oplossing. Hun oplossing is een smartphone kill-switch die ze willen de luchtvaartmaatschappijen te dwingen om uit te voeren. De manier waarop het zou werken is dat als uw telefoon is gestolen, kan je meteen inloggen op de service van uw provider en permanent baksteen uw telefoon, waardoor de waarde op de doorverkoop markt uit te schakelen.

In juni, deze inspanning is begonnen als een initiatief van de “Secure Onze Smartphones” naar voren gebracht door de New Yorkse procureur-generaal Eric Schneiderman en San Francisco District Attorney George Gascón. De dragers, echter niet van dit idee en in december nixed het plan, die beweert dat een centrale databank van gestolen smartphones een betere aanpak zou kunnen zijn.

De kill-switch oplossing escaleerde weer op donderdag, toen vier Democratische Amerikaanse senatoren – Amy Klobuchar, Barbara Mikulski, Richard Blumenthal, en Mazie Hirono – stelde de Smartphone Theft Prevention Act. Hier is het persbericht van Senator Klobuchar (die blijkbaar ook heel erg verliefd op vet en cursief stijlen – deze release wint de “meest op Early PageMaker” award voor persberichten).

De dragers denk het niet, beweert is er een verhoogde kans voor het hacken. Maar San Francisco District Attorney George Gascón denkt niet dat dat het geval is. In feite, zegt hij, “Dragers zijn een technologische oplossing te verwerpen, zodat ze kunnen blijven om shake down hun klanten voor miljarden dollars in de (diefstal) verzekeringspremies.”

Ik heb een, het analyseren van de waarde van de vervoerder beschermingsprogramma’s, afgelopen juni, en bepaald dat de waarde was niet echt er voor de consument. Erger nog, de vervoerders zou vaak te vervangen verloren of gestolen telefoons met inferieure, gebruikt, en gerenoveerd telefoons, een aanzienlijke verhoging van hun winsten in het algemeen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Dus er enige verdienste conclusie DA Gascón kan zijn. Immers, als hebben de dragers echt gehandeld in het belang van hun klanten meer dan de winst?

Zelfs zo, kan ik twee kanten te zien om de kill-switch idee. Duidelijk, als de mogelijkheid om telefoons te verkopen gestopt andere manier, zullen de diefstal waarde dalen, effectief doden van de reden hiervoor pandemie misdaad. Echter, het idee dat de hardware niet hackable zal onwaarschijnlijk, zelfs indien een kill-schakelaar wordt uitgevoerd.

Ten tweede, ik delen een aantal bezorgdheid over de dragers dan verhoogd hackability als een achterdeur is ingebed in elk apparaat. Dat gezegd hebbende, we weten dat er allerlei beheer achterdeurtjes ingebed in het apparaat, helemaal naar beneden om de zeer zwakke firmware besturingssysteem dat draait onder de smartphone OS van de meeste telefoons.

Ik heb ook enige bezorgdheid dat als smartphones kan op afstand worden gedood, waarin de overheid een manier geeft om direct uitgeschakeld communicatie -, maar men kan dit argument tegen te gaan met het feit dat de overheid kan afsluiten communicatie met de hub en niet hoeven te baksteen miljoenen smartphones om de klus te klaren.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Het bereiken van pandemische proporties

Mijn enige laatste zorg is dat de term ‘kill-switch “helaas profetische zou kunnen blijken. Als gebruikers de gelegenheid krijgen om bakstenen hun telefoons nadat ze zijn gestolen, dan zullen criminelen gewoon stoppen met de gebruikers van de uitoefening van deze optie met extreme vooroordelen. Ik zou het vreselijk om te zien meer mensen zoals Hwangbum Yang hun leven te verliezen, alleen maar omdat een aantal scumbag wil om wat geld te verdienen aan de verkoop van deze zakformaat nachtmerries.

Wat denk je? Is een kill-switch de oplossing tegen smartphone diefstal of is er een beter idee? U bent de mensen die zou weten, dus deel je gedachten.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

Moord schreef hij

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

De kill-switch plannen

Maar is een kill-switch een goed idee?