Simple Backup 4.71 recensie

Simple Backup van Veritas is een klein en goedkoop back-applicatie, maar het werkt met CD-R / RW-drives alleen. Als u eenvoudige wizard-gestuurde back-up wilt, kunt u het niet erg vindt de beperkingen Simple Backup. Echter, je kan gewoon niet zo veel met Simple Backup als je kunt met andere back-upprogramma’s te doen. Kies het alleen voor de meest elementaire backup behoeften. Voor een full-featured programma, kijk dan in plaats daarvan GoBack.

Simple Backup is afkomstig van Veritas, een bedrijf dat misschien het best bekend om zijn enterprise-level software. Het wordt online verkocht Veritas de Amerikaanse website als via een netwerk van VAR’s en enkele winkels.

Voordat u koopt, controleert u de lijst met ondersteunde apparaten. Simple Backup werkt alleen met CD-R / RW-drives. Het zal niet werken met verwisselbare schijven (zoals de Iomega Jaz en Zip-drives), tape drives of andere harde schijven. Er is geen handleiding meegeleverd met het programma, maar je kan downloaden. Dan weer, Simple Backup is zo makkelijk te gebruiken, de handleiding is bijna overbodig.

openingsscherm Simple Backup toont slechts vijf keuzes: volledige of gedeeltelijke back-up, herstel van een van die twee, plus de mogelijkheid om een ​​set van de ramp herstel schijven te creëren. Ongeacht uw keuze, wizards begeleiden u langs.

Op een gegeven moment, helaas, Simple Backup focus verliest. Wanneer het programma vraagt ​​u om een ​​back-up apparaat te selecteren, al de cd-stations aanwezig zijn op uw systeem laten zien – of ze nu beschrijfbare schijven of niet. De niet-zo-heldere tovenaar, dus laat je proberen om een ​​cd te branden op een gewone CD-ROM. Toen we getest, deze, na 20 seconden van het spinnen van een lege schijf, Simple Backup gemeld dat de media was beschadigd. Dit gebeurde zowel op Windows 2000 en een XP-machine.

Wanneer het tijd is om de bestanden te herstellen, zowel de Volledig herstel en de Custom (gedeeltelijke) Herstel wizards leiden u elke stap van de weg. Als u alleen een bestand of twee te herstellen, maar u zult niet in staat om ze te grijpen vanuit een volledige back-up schijven, wilt u misschien een volledige back-up te doen en stash het ergens voor noodgevallen, doe dan een gedeeltelijke back-ups om vaker het opslaan van uw gegevens. U kunt ook een compleet systeem te herstellen, niet alleen voor de oorspronkelijke computer, maar op elke computer uitgerust met een cd-station.

Simple Backup maakt Ramp Recovery schijven die u kunt gebruiken om een ​​computer op te starten na een ramp is weggevaagd de harde schijf. Het gebruik van Ramp Recovery zal u toelaten om precies opnieuw te maken gebruiksomgeving van de computer, zelfs op een andere harde schijf, nadat er iets ergs gebeurt.

Wat ontbreekt Simple Backup is de mogelijkheid om incrementele back-ups te maken – dat wil zeggen, het opslaan van alleen de bestanden die sinds de laatste back-up zijn veranderd, zoals Retrospect doet. Het produceren van alleen volledige back-ups betekent dat het eigenlijke proces met Simple Backup duurt langer dan de meeste andere producten die we beoordeeld.

Op een schaal die loopt van eenvoudig te gebruiken voor het volledig uitgeruste, Simple Backup is stevig in het voormalige kamp. Hoewel power users kan het niet leuk als gevolg van de mogelijkheden die het ontbreekt aan, voor anderen kan het programma dat hen verandert in back-liefhebbers zijn. Echter, voor een paar pond extra, zult u meer mogelijkheden te hebben en nog steeds genieten van een eenvoudige back-up ervaring met GoBack.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop