Platform as a Service blijkt uit schaduw van SaaS en IaaS

De Software as a Service (denk Salesforce.com) en Infrastructure as a Service (denk Amazon) markten zijn een big deal, maar hun jongere broer of zus, Platform as a Service is nog steeds een work in progress geweest.

Echter, heeft Gartner zojuist aangekondigd PaaS, ook, is klaar om de partij aan te sluiten. In feite is de wereldwijde PaaS markt ingesteld op meer dan verdubbelen in de komende vier jaar, het analistenbureau voorspelt. Wereldwijd platform as a service (PaaS) inkomsten op tempo 1200000000 $ te bereiken in 2012, een stijging van $ 900.000.000 in 2011, volgens Gartner, Inc. De markt zal een consistente groei met wereldwijde PaaS omzet van in totaal 1,5 miljard in 2013, en de groeiende ervaring tot $ 2900000000 in 2016.

Het grote geld, maar nog steeds relatief klein in vergelijking Gartner’s voorspelling van $ 14500000000 voor SaaS dit jaar.

Wat betekent Gartner bedoelen met PaaS? Wat dat betreft, wat heeft iemand bedoelt met PaaS? PaaS is een waaier van mogelijkheden en diensten die applicatie-infrastructuur en middleware omvatten. Het komt als suites van de applicatie-infrastructuur services, integratie platforms, evenals gespecialiseerde applicatie-infrastructuur services, zoals database-platform as a service, business process management platform as a service, messaging als een service en andere functionele soorten middleware aangeboden als een cloud service . PaaS is in opkomst in zowel de private cloud-omgevingen, alsmede de publieke cloud services.

Welk voordeel heeft PaaS bieden meer dan IaaS? Voor een ding, PaaS zorgt voor een groot deel van de leidingen van de protocollen en standaarden, zodat een tech-personeel is niet verplicht om het allemaal samen te stellen om ervoor te zorgen dat alle werken (nog steeds nodig met IaaS) maken.

In termen van verkopers, IBM en Microsoft – grote applicatie infrastructuurbeheer leveranciers – de sterkste posities in de PaaS ruimte, maar het meeste is nog steeds voor het grijpen, zegt Gartner. Verwachten dat “meer competitieve landschap verstoring in de komende drie jaar, omdat veel van de grootste enterprise software leveranciers zijn op de vooravond van het invoeren van de PaaS-markt met hun eigen aanbod.”

Gartner-analist Yefim Natis, een bekende naam in de middleware ruimte, zet het op deze manier

Alle software mega-vendors zijn strategisch te investeren in de PaaS-markt, ondanks de relatief bescheiden geprojecteerde inkomsten markt. Applicatie-infrastructuur, en in dit geval applicatie-infrastructuur as a service (PaaS), heeft altijd een centrale rol gespeeld bij het vaststellen van de normen, architecturen en best practices in enterprise software markten. De verkopers verwachten dat hun leiderschap in de PaaS-markt te vertalen naar grote en effectieve ecosysteem van partners, ontwikkelaars en oplossingen. PaaS technologie├źn zijn ingebed in vele andere soorten cloud-diensten – alle grote kans kanalen. De directe omzet in het PaaS-markt onderschat schromelijk het belang van dit deel van de cloud architectuur.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september