Overseas banen haalbare optie is voor Filipijnse IT-ers

MANILLA – Met de Filippijnse regering zetten een klem op het zoals het is een van de meest overtekend college cursussen in het land, Filippijnse IT-professionals kunnen nog steeds kijken ernaar uit om een ​​mooie carrière in het buitenland.

Vorig jaar heeft de Commissie op het Hoger Onderwijs (Ched) heeft aangekondigd dat Filippijnse scholen vanaf schooljaar 2012-2013, zullen niet langer worden toegestaan ​​om studenten in vijf programma’s te accepteren – hotel en restaurant management, bedrijfskunde, lerarenopleiding, verpleegkunde, en het. Deze stap is bedoeld om elk jaar verder werkloosheid duizenden afgestudeerden af ​​te schrikken.

Maar voor degenen die met een IT-diploma haalde, zijn er nog steeds mogelijkheden voor hen om elders werk te vinden – waarschijnlijk in het Midden-Oosten of Singapore.

Volgens Yoda Buyco, marketing directeur van de regionale portaal voor beroepsmobiliteit Jobstreet.com, IT en engineering zijn nog steeds de top banen beschikbaar in de Filippijnen en de ASEAN regio. In feite, zei hij dat de vier kerngebieden van IT – hardware, software, netwerken en administratie – blijven rack up het meeste aantal vacatures geregistreerd op de site.

Alle sub-sectoren en specialisaties van IT en engineering, het meest vooral elektronica, zijn allemaal in de vraag “, zei Buyco in een interview.” De volgende hoogste zijn customer service banen van de BPO (business process outsourcing) markt.

De Jobstreet executive zei IT-professionals zijn zeer mobiel – letterlijk en figuurlijk – te merken dat de personeelsverloop onder IT-ers is bijzonder hoog vanwege de grote vraag in het buitenland. Terwijl het Midden-Oosten, met name Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, is de topbestemming voor Filippijnse buitenlandse werknemers in het algemeen, Buyco zei IT-professionals meestal gaan of worden ingezet om Singapore.

“We hebben nog een duidelijk patroon niet gezien Filipijnse IT’ers gaan in groeiende markten zoals China en India, waarschijnlijk omdat deze landen hebben hun eigen set van IT-professionals,” zei ze.

Singapore, zijnde de regionale hub van de meeste IT-bedrijven, dient als de de facto bestemming voor de meeste Filippijnse IT-professionals, zelfs voor degenen die niet-technische functies uit te voeren.

Carlo Subido, business development manager van Intel Filippijnen, wees erop dat een verhuizing in het buitenland is altijd een mogelijkheid, vooral wanneer men werkt voor een multinational. “Hoewel sommige regionale rollen in de Filippijnen kan worden behandeld, zijn er een aantal functies die u nodig heeft om te verhuizen naar Singapore, want dat is waar onze Zuidoost-Azië hoofdkantoor is gevestigd,” zei hij.

Roland Ong, unified communications en collaboration technologieën hoofd bij Cisco Systems Asia-Pacific, het ermee eens dat Singapore – met Hong Kong komen in een goede tweede – is inderdaad de top plek voor IT’ers zoals hij.

“Maar met de IT-tools die we nu hebben, locatie maakt niet meer uit. We kunnen altijd en overal samenwerken met IT”, zegt Ong, die is gevestigd in Manilla.

Echter, indien en wanneer een IT-werknemer besluit zijn geluk te beproeven in het buitenland, Buyco zei dat het belangrijk om niet te haasten en pak die felbegeerde overzee job. In tegenstelling tot de novice overzeese werknemers waarvan het belangrijkste doel is het land uit te krijgen, ervaren professionals zijn selectiever en voorzichtiger alvorens een baan, zei ze.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Zij adviseerde IT-professionals op zoek naar het buitenland te werken om zorgvuldig onderzoeken de functieomschrijving en bepalen of het zijn doelstellingen en kwalificaties past.

“Soms, IT-ers krijgen tewerkgesteld in een hardwareprobleem rol, terwijl in feite, ze wilden een software-gerelateerde baan. Dat zou leiden tot een lage productiviteit en ontevredenheid met het werk,” zei ze.

Buyco ook aanbevolen IT-medewerkers onderzoeken hun toekomstige werkgevers en werkomgeving alvorens het besluit.

Ze voegde eraan toe dat er een steungroep, die meestal komt in de vorm van een Filippijnse gemeenschap, die de emotionele en psychologische ondersteuning die nodig is voor werknemers zwoegen in een vreemd land kan bieden zou moeten zijn.

Melvin G. Calimag is een freelance schrijver gevestigd in de Filippijnen.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen