De strijd tussen Apple en Amazon ebooks is nog niet voorbij

Apple werd schuldig bevonden op woensdag van de vaststelling van de prijzen van ebooks, in zijn iTunes Store in het Amerikaanse District Judge Denise Cote. Apple en een groep van uitgevers, waaronder Simon & Schuster (dat eigendom is van CBS Corp., die de website eigenaar), verhoogde de prijzen van ebooks boven de aanbiedingen beschikbaar op de Kindle-platform, dat eigendom is van Amazon.

“De aanklagers hebben aangetoond dat de uitgever verdachten samengespannen met elkaar aan particuliere prijsconcurrentie uit te schakelen om ebook prijzen te verhogen, en dat Apple een centrale rol in het faciliteren en uitvoeren van die samenzwering gespeeld”, zei Cote in de 159-pagina beslissing.

Apple zei dat het zou de uitspraak en de strijd tegen het beroep “deze valse beschuldigingen.” In een deze website artikel, werd Apple geciteerd dat de iBookstore toegenomen markt keuzemogelijkheden voor klanten en “het breken van monopolistische greep van Amazon op de uitgeverswereld.

Zeker, de rechter en enkele anderen buiten de zalen van Cupertino de getuigenis van Apple Senior VP van Internet Services Eddy Cue over een 2010 memo van wijlen Steve Jobs en zijn lijn gekocht: “Wow, we hebben echt stak de zekering op een kruitvat . “Dit werd gelezen als zijnde over hoe Apple’s toetreding tot de ebook markt zou beïnvloeden Amazon. Cue maar zei dat het een commentaar op hoe Apple in staat was om nu wijzigingen in de inhoud industrieën.

Nog steeds, met de aantrekkingskracht van het vonnis en de straf fase van de nog openstaande beslissing van Apple, een eenvoudige blik op de markt dynamiek zou leiden de meeste toeschouwers om te geloven dat er weinig zal veranderen voor de klanten, zowel op als buiten het iOS-platform.

Volgens presentaties op de recente Apple Worldwide Developers Conference in San Francisco, Apple heeft een 82 procent marktaandeel voor tablet-computers. De gehele wereldwijde ebook reader markt werd geschat op 20 miljoen voor 2012, waarvan de meeste werden in de Verenigde Staten Er is een toenemende druk op de single-purpose reader hardware markt van tablets verkocht.

Apple lijkt ook te spijkeren beneden het leerboek markt. In juni kondigde het bedrijf een $ 30 miljoen overeenkomst voor Los Angleles county scholen.

“De raad stemde unaniem voor de Apple iPad, omdat beoordeelden de beste in kwaliteit, was de minst dure optie en ontving de hoogst scorende door de review panel dat studenten en docenten opgenomen”, zegt Jaime Aquino, LAUSD plaatsvervangend hoofdinspecteur van Instructie. “De stemming is een nieuwe stap voorwaarts in het plan van de wijk om een ​​ieder van haar studenten uit te rusten met een apparaat in 2014. Wanneer voltooid, zal de LAUSD de grootste district in het land aan elk van haar studenten te voorzien van de technologie.”

Veel industrie watchers korting de “kleverigheid” van de Apple iOS-platform en de inhoud en apps van de iTunes Store opgeleverd. Apple goed begrijpt hoe u een installed base tevreden te houden en dat betekent niet dat de industrie schudden aankondigingen per kwartaal. Apple ebook klanten tevreden zijn met hun ervaring en gevoel hebben dat ze een investering die ze willen beschermen. Dit houdt ze op het podium, oordeel of nee.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten